Hlavní obsah

Policisté v USA odvedli v želízkách pětiletou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIAMI

Policisté nasadili násilím pouta pětiletému děvčátku, které zlobilo ve školce na Floridě. Advokát matky malé výtržnice soudí, že policie zašla příliš daleko, a hodlá tříčlennou zásahovou skupinu zažalovat. Informovala o tom dnes agentura AP.

Článek

Nezvyklou příhodu ze 14. března natočila videokamera, kterou školka používala k výuce. Na třicetiminutovém záznamu je vidět, jak se holčička vzteká, trhá papíry z nástěnky, skáče po stole a nakonec mlátí ručkami do zástupkyně ředitelky, která se jí marně snažila domluvit.

Vzpurná dívenka se ve školce ve Fairmount Parku zklidnila až ve chvíli, kdy se k ní blížili přivolaní policisté. Ti se na ni vrhli, položili na stůl a dali jí za záda ruce, které pak spoutali želízky. Malá rebelka na záznamu křičí "Ne, ne!". Poté ji odnesli do policejního auta a propustili až poté, co jim prokurátor řekl, že pětiletá dívka nebude stíhána.

Advokát John Trevena označil chování policistů za nepochopitelné. "Zašli příliš daleko. Tohle nebylo vůbec potřeba," prohlásil.

Mluvčí policie Bill Proffitt odmítl záležitost komentovat. Řekl, že vyšetřování případu bude trvat asi dva týdny, a ujistil, že jeho výsledky budou zveřejněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám