Hlavní obsah

Policejní radar změřil i holuba. Vyvolalo to zajímavou diskusi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšední hříšník uvízl v radarové pasti dopravní policie v západoněmeckém Hagenu. V úseku, kde je povolená maximální rychlost 30 kilometrů za hodinu, uháněl čtyřicítkou. Za normálních okolností by to vydalo na pokutu 30 eur (760 Kč), ale přistižený nic platit nebude. Byl to holub.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V pondělí 8. dubna kolem 08:50 hodin vletěl holub do zorného pole stanice pro měření rychlosti dopravní služby hagenské policie tak svižně, že došlo k aktivaci zařízení,“ potvrdili strážci pořádku v tiskové zprávě.

Policista, který vedle mobilního radaru stál, byl záznamem nadmíru překvapen, tím spíš, že v danou chvíli žádné vozidlo měřeným úsekem neprojíždělo. V každém případě odeslal snímek kolegům z policejního ředitelství, informoval server Westfalenpost.

Zatímco snímek z radaru koluje po sociálních sítích, strhla se debata o tom, o jaký druh holuba se jednalo. Odborníci totiž usoudili, že opeřenec se ještě držel zpátky, když kolem měřeného místa proletěl „jen“ čtyřicítkou.

Poštovní prý zvládne i stodvacítku

Šéfredaktorka časopisu německých chovatelů holubů Mareike Kühntoppová serveru wa.de řekla, že takový opeřenec se pohybuje rychlostí mezi 60 až 80 kilometrů za hodinu. Poštovní holubi to prý ale umí vytáhnout i na dvojnásobek.

„Naměřená rychlost připomíná běžného divokého holuba, protože poštovní holubi mohou dosáhnout maximální rychlosti až 120 kilometrů za hodinu, alespoň při svých závodech,“ napsal Westfalenpost.

Server v této souvislosti poznamenal, že počet chovatelů holubů ve 190tisícovém Hagenu „dramaticky klesá“. Před přelomem tisíciletí jich bylo ještě 90, zatímco nyní už jen jedna třetina.

Policie zatkla tokijského taxikáře za to, že najel do holubů a jednoho zabil

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám