Hlavní obsah

Pohřešovaný Bolivijec přežil 31 dnů v džungli na červech a dešťové vodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pátrací tým v Bolívii nalezl 31 dnů pohřešovaného Jhonattana Acostu, který se ztratil v amazonské džungli na severu země při lovu s přáteli. Lovit už nikdy nepůjde, místo toho se chce věnovat hudbě.

Pohřešovaný Bolivijec přežil 31 dnů v džungli na červech a dešťové voděVideo: Carla Acosta , Reuters

 
Článek

Třicetiletý Acosta za měsíc v pralese zhubl 17 kilogramů, vykloubil si kotník a přežil díky tomu, že pil dešťovou vodu, kterou sbíral do bot, a jedl červy a další hmyz. Informovala o tom britská stanice BBC.

„Jedl jsem červy, jedl jsem hmyz, nevěřili byste, čím vším jsem si musel projít, abych tak dlouho přežil,“ uvedl Acosta pro televizi Unitel TV.

Po více než měsíci v džungli muž spatřil pátrací skupinu, kterou tvořili jeho přátelé a místní. Acosta k nim dokulhal přes trnité keře a křičel, aby na sebe upozornil.

„Bratr nám řekl, že když si čtvrtý den vykloubil kotník, začal se bát o svůj život,“ uvedl Jhonattanův mladší bratr Horacio Acosta.

Acosta za dobu strávenou v pralese narazil na několik divokých zvířat včetně jaguára. Neměl s sebou mačetu ani baterku a poslední náboj v brokovnici vystřelil, aby vyplašil stádo pekariovitých, prasatům podobných amazonských sudokopytníků.

Muž se po traumatické zkušenosti rozhodl zanechat lovu a věnovat se hudbě. „Bude hrát hudbu k oslavě boha, kterému to slíbil, a myslím, že svůj slib dodrží,“ uvedl Horacio Acosta.

Muž zapomněl manželku v džungli a několik hodin si toho nevšiml

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám