Hlavní obsah

Podvodnice jely autem do banky s tělem zemřelého muže a vybraly z jeho konta hotovost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K nechutnému bankovnímu podvodu se uchýlily dvě ženy z amerického státu Ohio, když se obohatily na úkor muže, s nímž sdílely domácnost. Osmdesátiletý spolubydlící zemřel, a protože obě měly oprávnění vybírat z jeho konta v jeho přítomnosti, posadily zemřelého do auta a zajely k tzv. drive in bankovní přepážce, jejíž obsluha jim vydala peníze.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ se podle policejní zprávy odehrál začátkem března ve městě Ashtabula. Podvodnice našly muže doma mrtvého, což je přivedlo na myšlenku, že by ještě mohly stihnout jeden výběr hotovosti.

S pomocí další blíže nespecifikované osoby usadily mrtvolu spolubydlícího na sedadlo spolujezdce a zajely k bance, kde předstíraly běžné vyzvednutí peněz, jak to činily vícekrát v minulosti.

Pokladní na přepážce majitele konta viděla, ale nepoznala, že je už po smrti. Jeho doprovodu proto požadovanou sumu vydala – podle listu The New York Post šlo o 900 dolarů (20 800 Kč).

„Banka tyto výběry už dříve povolila s podmínkou, že majitel účtu bude osobně přítomen,“ potvrdil šéf místní policie Robert Stell.

Když už bankovky zašustily v rukou podvodnic, snažily se mrtvého těla co nejrychleji zbavit. Zavezly jej proto do nemocnice, jejíž lékaři byli zřejmě tak překvapeni, že si ani nevyžádali od žen jejich osobní údaje.

Kriminalisté je ale později vypátrali a zatkli. Při vyšetřování zjistili, že obě ženy ve věku 55 a 63 let už byly v minulosti soudně trestány za držení drog a vloupání. Nyní čelí obvinění z krádeže a hrubého zneužití mrtvého těla.

Případ oživil vzpomínky na americkou filmovou komedii z roku 1989 Víkend u Bernieho, v níž dva muži předstírají, že jejich zavražděný zaměstnavatel je stále naživu, aby podezření nepadlo na ně.

Japonec přišel o práci i výsluhy za strašlivý podvod u automatu na kávu. Přišel si na 78 Kč

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám