Hlavní obsah

Podívejte se na výlov rybníka Rožmberk z ptačí perspektivy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 13. října zahájili jihočeští rybáři výlov nejznámějšího českého rybníka Rožmberk. Jde o událost, která každoročně přiláká řadu přihlížejících, mezi nimiž byl i kameraman Patrik Skřížala, jenž pro Novinky.cz pořídil unikátní záběry z dronu.

Video: Patrik Skřížala, Novinky

 
Článek

Na záběrech z dronu je vidět koordinovaná práce rybářů, kteří z lodí přímo ve vodě předvádějí tradiční rybářské postupy, jež se v některých případech za celá staletí prakticky nezměnily.

Výlovy nejslavnějšího, ale také největšího českého rybníka Rožmberk budou probíhat až do neděle 15. října, u dalších rybníků v třeboňské oblasti se s touto procedurou bude možné setkat až do listopadu.

Rybáři odhadují, že z desítek rybníků v této tradiční rybníkářské lokalitě vyloví kolem osmdesáti tun ryb. Budou mezi nimi candáti, štiky, amuři nebo třeba také okouni, ale největší podíl, zhruba padesát tun, by měli představovat kapři na vánoční stoly.

Na Třeboňsku začíná výlov největšího českého rybníka Rožmberk

Domácí

Reklama

Související témata:
Ptačí perspektiva

Výběr článků

Načítám