Hlavní obsah

Po dvaceti letech našli mrtvolu v pyžamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Dělníci, kteří dostali za úkol zbourat opuštěný dům v Tokiu, v pokoji ve druhém patře našli kostru oblečenou do pyžama položenou na matraci. Muž byl již dvacet let mrtvý. Informoval o tom zpravodajský server Sky News.

Foto: Stanislava Dvořáková

Příznačnou ukázkou "Semínko vzklíčilo" uvedla Bohuše Hácová svoji sérii fotografií.

Článek

Policie našla na kuchyňském stole deník s datem 20. února 1984. Vedle ležel kalendář nastavený na stejný měsíc téhož roku. "Je to, jako by se na tomto místě zastavil čas," podivil se 65letý soused z vedlejší budovy.

Podle místních médií, která se odvolávají na policejní zdroje, nebyla na mrtvole žádná známka násilí. Policie se proto domnívá, že muž zemřel na následek blíže neurčené nemoci. Přesná příčina mužovy smrti nebyla dosud zjištěna.  

Rodině nechyběl

Policii se podařilo mrtvolu identifikovat. Muž pracoval jako dělník pro společnost, která stavěla byty, právě v jednom z nich byl po letech nalezen mrtev. Šlo o rozvedeného padesátníka, jenž se do domu nastěhoval začátkem osmdesátých let.

Po čase přestal náhle docházet do zaměstnání, nikdo z příbuzných však po něm nepátral. Policejní mluvčí uvedl, že ostatky zesnulého již byly předány jeho bývalé manželce. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám