Hlavní obsah

V Japonsku zemřel nejstarší člověk na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKYO

Nejstarší osoba na světě zemřela v Japonsku. 114letá Mitoyo Kawateová podlehla po krátké hospitalizaci zápalu plic v nemocnici na jihozápadním předměstí Hirošimi. Oznámili to její příbuzní ve čtvrtek.

Foto: Josef Zajíc

Jdeme za vámi!!! 1.9.2013, Vladimír Polák

Článek

Kawateová byla zapsána do Guinessovy knihy světových rekordů jako údajně nejstarší osoba světa teprve nedávno, a to po smrti své krajanky Kamato Hongoové, jež podlehla zápalu plic, 31. října letošního roku.

Zatím není známo, kdo po rekordmance převezme "titul" nejstarší osoby na světě. Aspirovala na něj albánská žena Hava Rexhaová, které mělo být 123 let. Ta ovšem minulý víkend zemřela, a to dříve než se mohla tvrzení její rodiny prověřit.

Nejstarším člověkem v Japonsku je nyní 113letá Ura Koyamaová.

Mitoyo Kawateová

Narodila se 15. května 1889. Její život je spojen s venkovem. Až do svých sto let pracovala v zemědělství.

Porodila 4 děti, z nichž ji přežili syn a dcera. V posledních deseti letech žila v pečovatelském ústavu. Milovala zpěv a pudinkové koláče.

Země drží celosvětový primát v dlouhověkosti. Muži se tam dožívají v průměru 78,32 let a ženy 85,23 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Vyhasl život nejstarší ženy na světě

Japonka Kamato Hongoová, která byla považována za nejstaršího člověka na světě, v pátek zemřela ve věku 116 let. Světovým agenturám to oznámil její vnuk.

Výběr článků

Načítám