Hlavní obsah

Po dálnici uháněl vůl. Pronásledoval ho kovboj s lasem

Scénu jako z westernu mohli o víkendu spatřit řidiči na dálnici v Michiganu, když tam tým honáků odchytával vola Lestera. To se nakonec podařilo muži na koni, jenž zvíře zpacifikoval pomocí lasa.

Po dálnici pobíhal vůl. Kovboj na koni ho odchytil lasem.Video: AP

 
Článek

Když se řekne honička na dálnici, většinou to znamená policejní pronásledování rychle jedoucího auta. Ovšem na dálnici I75 severozápadně od Detroitu to o uplynulém víkendu bylo jiné. Policie totiž pouze asistovala místním honákům, kteří se snažili chytit vola Lestera.

Ten je podle všeho zkušený únikář, protože podle agentury AP byl již předtím na útěku několik týdnů. Nejprve utekl ze své domovské farmy, a když jej odchytili a umístili jinam, povedlo se mu to zase.

Na záběrech z policejního vozu je vidět, jak se muži na čtyřkolkách snaží Lestera udržet mimo vozovku, ale ten nakonec vyběhne mezi auta. Naštěstí to nevedlo k žádné nehodě, přestože po odchycení lasem se Lesterovi ještě podařilo překonat svodidla a dostat se do protisměru.

„Provoz se rychle vrátil do normálu. Zvíře nebylo obviněno a je zpět na pastvině, kde svůj příběh může vyprávět ostatním,“ uvedla michiganská státní policie.

Sedmdesátiletý Ind uplaval dva kilometry, aby zachránil krávu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám