Hlavní obsah

Plží stopa slizu dovedla celníky k pašovanému zboží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celníci na letišti v německém Düsseldorfu si v září na vozidle pro přepravu zavazadel všimli plže větších rozměrů. Jeho stopa slizu je pak dovedla k proděravělému zavazadlu s dalšími plži ilegálně přivezenými z Afriky, píše server The Huffington Post.

Foto: Profimedia.cz

Oblovka žravá, ilustrační foto

Článek

Úřady ve svém pátečním prohlášení uvedly, že celníci se nejprve domnívali, že jde o hračku, ve skutečnosti se ale jednalo o zhruba dvaceticentimetrovou oblovku žravou, suchozemského plže obývajícího tropické lesy střední Afriky.

Když zjistili, že se jedná o živého tvora, rozhodli se následovat jeho stopu slizu. Ta je dovedla k proděravělé tašce, z níž se zrovna snažil dostat další plž.

Celníkům se nakonec podařilo nalézt celkem šest tašek s téměř 93 oblovkami a 28 kilogramy ryb a uzeného masa. Vše bylo podle serveru The Huffington Post ilegálně přivezeno z Nigérie a určeno pro prodej s africkými surovinami na západě Německa.

Plži byli předáni záchranné službě pro zvířata v Düsseldorfu a maso bylo zlikvidováno.

„Nikdy v historii celního úřadu nás stopa slizu nedovedla k pašovanému zboží,“ okomentoval incident mluvčí düsseldorfských celníků Michael Walk.

Reklama

Výběr článků

Načítám