Hlavní obsah

Plyšoví maskoti šampionátu Bob a Bobek byli v Ostravě zcela vyprodáni

Ostrava

Ve čtvrtek odpoledne se naposledy otevřela fanzóna před ostravskou hokejovou halou. Zaplnili ji především fanoušci Slovenska a Česka. České pivo z tanku opět teklo proudem. Za 13 dnů se načepovalo přes 60 tisíc litrů piva a fanzónu navštívilo více než 158 tisíc lidí.

Foto: Denisa Doležalová, Novinky

V ostravské fanzóně se vytočilo přes 60 tisíc litrů piva

Článek

Zatímco hokejisté si na podmínky v Ostravě často stěžovali kvůli vysokým teplotám v hale, tak fanouškům se nakonec, s malými výhradami k vysokým cenám piva či jídla a nočnímu klidu od 22 hodin, ve fanzóně líbilo.

„Prostřídalo se jich tu k 21. květnu přes 158 tisíc a samozřejmě ještě dnes, v poslední den, kdy je v Ostravě fanzóna otevřená, další přibudou. Ostravská fanzóna pojme pět tisíc návštěvníků,“ informoval Novinky ve čtvrtek odpoledne Štěpán Sedláček z organizačního týmu ostravské části hokejového šampionátu.

Prodalo se přes 5000 pizz i kebabů

Dodal, že pizz se prodalo téměř 5100, kebabů téměř stejně a hamburgerů kolem 2300 kusů. „Plyšoví maskoti šampionátu Bob a Bobek jsou zcela vyprodáni. Dobře se z merche prodávaly i dresy a šály,“ upřesnil Sedláček.

Fanoušky hokeje trápí fanzóny. Pod tíhou nočního klidu přecházejí do hibernace

Domácí

Jídlo zde stálo zhruba stovku až 280 korun, půllitr vody 50, džusy se prodávaly za 65 a sladké nápoje za 80 korun. Pivo vyšlo na 110 korun. Na ceny ve fanzóně spíše nadávali čeští fanoušci, zahraničním připadaly přiměřené.

Foto: Pavel Karban

Fanzónu u ostravské Ostravar Arény zaplnili po jejím prvním otevření hlavně fanoušci slovenských hokejistů

„Tak je jasné, že když jedu na mistrovství světa, tak musím počítat s tím, že si za pivo připlatím. Jsme tady od neděle s kamarády a moc se nám tu líbí. Rychle to uteklo. Na Slovensku je mnohem dráž,“ svěřil se například Miro Kováčik z Prešova.

Jeho kolega si ani nepamatoval, kdy do Ostravy přijeli. „Je to prostě velká jízda,“ smál se slovenský fanoušek. Nakoupili si ve fanzóně i puky s Bobem a Bobkem. „Pro děcka domů, na památku,“ ukazovali a pak už sledovali na obrazovce utkání slovenského týmu s Kanadou.

Foto: Denisa Doležalová, Novinky

Ostravská fanzóna dnes končí

Čeští fanoušci si už vyhledávali ve fanzóně místa na večerní promítání pražského čtvrtfinále mezi Českem a USA. „Tady to bude mít tu skvělou atmosféru. Do Prahy jsme jet nemohli, zítra musíme do práce, tak aspoň tady si to užijeme. Vzali jsme i syny, už tu vyhráli nějaký kvíz s Harrym Potterem,“ popisoval Roman Janovský z Ostravy-jihu.

Velkoplošná obrazovka na Masarykově náměstí

Aby se návštěvníci po dva týdny v ostravské fanzóně nenudili, přichystali pro ně pořadatelé různé atrakce, soutěže, ale i čtyřiadvacet koncertů. Zahráli například slovenské kapely Iné Kafe, Heleniné oči či Hrdza. Z Polska se představili hudebníci z Big Bike Orchestra a Foxy Hunters.

Od pátku už fanzóna před Ostravar Arénou fungovat nebude. Pokud ale ve čtvrtek večer český tým zvítězí nad USA, tak bude o víkendu na semifinálové a finálové zápasy připravena velkoplošná obrazovka na Masarykově náměstí v historickém centru Ostravy.

Když hokejisté postoupí, fandit se bude na Staroměstském náměstí

Domácí

Výběr článků

Načítám