Hlavní obsah

Piloti bojovali v Birminghamu s poryvy větru, někteří přistání radši přerušili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham

Velkou Británii sužovala poslední týden bouře Noa, která přinesla do země vítr o síle přes 110 kilometrů v hodině. Ten 12. dubna potrápil mimo jiné piloty na letišti v Birminghamu. Poryvy cloumaly s letadly tak mocně, že někteří raději přistávací manévr přerušili a zvedli stroje znovu do vzduchu. Videozáznam zprostředkovala agentura AP.

Letadla se v Birminghamu kymácela v poryvech větru ze strany na stranuVideo: AP

 
Článek

Jako papírové vlaštovky se letadla houpala ve vzduchu, když si s nimi pohrával při přistávání silný vítr.

Část pilotů proto na poslední chvíli zvolila další oblet letiště. „Dnešní návštěva birminghamského letiště ukázala docela náročné letecké podmínky pro piloty,“ popsal letecký fotograf Dafydd Phillips, který snímky natočil.

Foto: AP

Letadla se v Birminghamu kymácela v poryvech větru ze strany na stranu

Meteorologický úřad vydal varování před silným větrem v některých částech Spojeného království.

„Na většině míst se dnes objeví přeháňky nebo déle trvající déšť, ale nejhorší dopady bude mít nejspíše silný vítr. Nárazy o rychlosti 80 až 90 km/h jsou možné poměrně hojně na jihozápadě, v exponovaných pobřežních oblastech až 110 km/h,“ sdělil hlavní meteorolog úřadu Matthew Lehnert.

Bouře Noa způsobila v zemi rozsáhlé dopravní komplikace a bylo hlášeno, že poblíž Brightonu smetla do moře jednu osobu, píše server birminghamworld.

Piloty oslňoval laser, podívejte se na pohled z kokpitu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám