Hlavní obsah

Petra Němcová nepatří k moc hubeným modelkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká modelka Petra Němcová by prý na přehlídce, kam by pořadatelé zakázali přístup příliš hubeným modelkám, problémy neměla. Americkému magazínu People se 27letá kráska svěřila, že jí příroda nadělila poněkud bujnější křivky, takže si na svou váhu musí dávat pozor a vyzáblost jí nehrozí.

Článek

"Užívala jsem projímadla. Vším tím jsem si prošla, jen abych mohla pracovat jako modelka," popsala Němcová poněkud drastickou metodu, jak si udržet štíhlost a spolu s ní i kariéru.

Vyloučení příliš hubených modelek z přehlídek na španělském týdnu módy, který se koná tento týden, vyvolalo velký rozruch. Pořadatelé stanovili pravidlo, že na molo nesmí žádná modelka, jejíž index tělesné hmotnosti je nižší než 18, což znamená, že při výšce 175 centimetrů musí vážit alespoň 56 kilogramů.

Tamní návrháři prohlásili, že chtějí dělat modely pro ženy přirozeně krásné a zdravé, nikoli pro chorobně vyhlížející vyzáblé dívky. Lékaři a odborníci na výživu, kteří varují před tím, že příliš hubené modelky mohou působit jako negativní vzor a dovést mladé dívky až k anorexii, španělské rozhodnutí uvítali. Některé modelingové agentury ale varují před tím, že podobná opatření modelky diskriminují.

Topmodelka Petra Němcová se objevila v módních časopisech jako Vogue nebo Marie Claire, v roce 2003 byla na titulní straně "plavkového" čísla magazínu Sports Illustrated. Nedávno vydala autobiografickou knihu Vždy s láskou, Petra. V ní popisuje, co prožila v roce 2004, když pobývala v cunami zasaženém Thajsku, kde zahynul její tehdejší přítel Simon Atlee.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám