Hlavní obsah

Pes se podílí na výchově malých tygřích dvojčat

Novinky, zkr
Stukenbrock

V německém Safariparku ve Stukenbrocku se před měsícem narodila dvojčata tygra bengálského, jejich matka je ale odvrhla hned po porodu. Jedno z nich bylo navíc v kritickém stavu, a tak jejich vyhlídky nebyly nejrůžovější. Ošetřovatelka Jeannette Wurmsová si však tygříky vzala domů a kromě ní se o ně začal starat i její pes Leon, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tygříci našli náhradní matku v psoviVideo: Reuters

 
Článek

Mláďata jménem Peach a Pearl neměla lehký start do života. „Prvorozený byl v kritickém stavu. Byl tak podchlazený, že jsme mu ani nemohli změřit teplotu. Měl úplně modrý čumák i nohy,“ popsala ošetřovatelka zoologické zahrady Wurmsová.

Oba tygříky si po narození ošetřovatelé okamžitě strčili pod triko, aby je zahřáli lidským teplem, a spěchali je nakrmit. Od té doby žijí zvířata v bytě Wurmsové v areálu zoo. Náhradní matku jim přitom začal dělat její pes.

„Neustále se snaží být v Leonově blízkosti. A on na sebe vzal zodpovědnost a pokouší se je aspoň trochu vychovávat. Když ale zajde příliš daleko, dostane tlapkou přes čumák,“ uvedla ošetřovatelka.

Ona i její pes už mají s výchovou malých tygrů a lvů své zkušenosti. Jak sama ale dodává, nejsou to domácí mazlíčkové, jsou to predátoři. A když povyrostou, mohou se stát člověku nebezpečnými.

Proto budou Peach i Pearl časem přemístěni do odpovídajícího domova, kde budou moci rozvíjet své lovecké instinkty, aniž by přitom kohokoliv ohrožovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám