Hlavní obsah

Pes s křivou čelistí unikl jisté smrti. Jeho jméno budí úsměv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli svému vzhledu, který prý připomínal obrazy slavného malíře, byl pojmenován Picasso. Žádný skvělý osud ho ale nečekal, kvůli deformaci čelisti měl být pes utracen, i když mu nezpůsobovala žádné zdravotní problémy. Od jisté smrti ho zachránila dvaapadesátiletá Liesl Wilhardtová, která se o nechtěná zvířata stará ve svém útulku.

Foto: Profimedia.cz

Pes Picasso

Článek

Picasso byl nechtěný pes a jako takový skončil v nejmenovaném kalifornském útulku. Ten se potýkal s přeplněností, a bylo jasné, že Picasso bude mezi prvními zvířaty, která budou utracena.

Na psa postiženého deformací čelisti naštěstí narazila Liesl Wilhardtová. Adoptovala ho i s jeho sourozencem jménem Pablo a dvojici odvezla do svého útulku Luvable v Ohiu, kde se stará o desítky nechtěných zvířat.

„Zamilovala jsem se do jeho křivé tváře. Řekla jsem, že Luvable přijme oba bratry,“ uvedla Wilhardtová pro agenturu Jam Press. „Byli naprosto nerozluční, nehnuli se od sebe na krok. Přísahala jsem, že je nikdy neoddělím,“ dodala.

Foto: Profimedia.cz

Picasso se svým novým kamarádem jménem Pax.

V útulku se Picasso rychle seznámil s prasátkem jménem Pax a stal se hvězdou sociálních sítí. Útulek Luvable poskytuje útočiště psům, kočkám, prasatům i holubům.

Kotě se narodilo s předníma nohama směřujícíma dozadu

Koktejl

Zda Picasso v útulku vydrží, je otázkou. Wilhardtová ho ráda přenechá k adopci, pokud si noví majitelé vezmou i jeho bratra Pabla. Prozatím má však Picasso bezpečný domov, kde si může užívat života spolu s ostatními zvířaty.

Reklama

Výběr článků

Načítám