Hlavní obsah

Pes hrabal na dvorku, odkryl starou bombu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pes Mathewa Simse z floridského města Jacksonville se na konci března pustil do hrabání na dvoře. Chtěl se dostat k podivnému kovovému předmětu, jenž tvarem značně připomínal leteckou bombu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když pes Baby začal na dvorku u garáže hrabat v zemi, jeho majitel Mathew Sims si při tom pravděpodobně jako většina lidí pomyslel něco o zahrabané kosti. Záhy se však ukázalo, že Baby se snaží se země dostat něco kovového.

„Dokud jsem to nevyndal, nebylo poznat, o co jde,“ řekl Mathew později lokální televizní stanici. „Ale když jsem to napůl vytáhl, tak už mi to bylo jasné,“ popsal objev staré bomby. V tu chvíli se snažil o jedinou věc, opatrně ji položit zase zpátky.

Babyho nález bez prodlení nahlásil policii, která nechala evakuovat okolní domy, a zanedlouho na místo dorazili také pyrotechnici. Ti bombu prozkoumali a odvezli. Sousedé ovšem navzdory potenciálnímu nebezpečí zůstali v klidu. „Prostě jsme to sledovali, bylo to zajímavé. Udělali svou práci a za pár minut byli pryč,“ popsala zásah Carla Smithová, která žije v sousedství.

Podle rozměrů šlo o menší typ munice, nalezený kousek podle Mathewa Simse měřil zhruba třicet centimetrů, vážil okolo pěti kilogramů a byl zahrabaný zhruba patnáct centimetrů pod zemí.

Podle stavu materiálu na povrchu to podle floridských policistů vypadá, že bomba byla v zemi několik desítek let, ale způsob, jakým se dostala na místo dnešního dvorku Mathewa Simse, zůstává podle serveru New York Post nejasný.

Jako detekční pes u výcviku selhal, na procházce s páníčkem pak našel granát

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám