Hlavní obsah

Peruánci stiženi záhadnou nevolností po dopadu meteoritu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIMA

Obyvatele obce Caranca v jihovýchodní části Peru jsou postiženi záhadnou nevolností poté, co v sobotu dopadl nedaleko meteorit. Bolení hlavy a zvracení prý vyvolává "zvláštní zápach", který se line z kráteru vytvořeného meteoritem. Oznámil to v pondělí v peruánském rozhlase ředitel regionální zdravotní služby Jorge Lopez.

Článek

Také sedm policistů, kteří byli vysláni na místo situaci vyšetřit, bylo stiženo nevolností neznámého původu. Museli dostat urychleně kyslík a byli na pozorování umístěni v nemocnici.

Sobotní pád meteoritu doprovázel velký záblesk, následovalo zemětřesení. Otřesy půdy vyvolaly v oblasti určitou paniku, lidé vybíhali z domů.

Na místo dopadu byl vyslán tým záchranářů a vědců. Ti nalezli kráter o průměru 30 metrů a hloubce šesti metrů.

"Z kráteru vytéká vařící voda a částečky rozdrcené horniny a popela se nacházejí v širokém okolí," uvedl představitel místní správy Marco Limache. "Místní obyvatelé jsou událostí velmi znepokojeni," dodal. 

Svědci události viděli na nebi "velkou ohnivou kouli" a domnívali se, že je to hořící letadlo řítící se k zemi. Peruánské orgány však po prověření situace popřely, že by mohlo jít o letadlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám