Hlavní obsah

Pavel Šporcl si nechal pojistit ruce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přední český houslový virtuos Pavel Šporcl si nechal po pojištění svých dvou drahocenných houslí a smyčců pojistit také ruce. Pojištění by mělo umělci pomoci řešit případné nepříjemnosti spojené s úrazem, po němž by nemohl určitou dobu vystupovat.

Foto: Vendula Vlčková

Nejdůležitější částí dvoudenního pobytu v Německu se stala návštěva světového veletrhu CeBIT.

Článek

"Jsem teď o dost klidnější," řekl třicetiletý Šporcl. "Neznamená to ale, že bych si najednou přestal na ruce dávat pozor. Mám svou práci moc rád, kdyby se mi něco stalo a nemohl bych dál hrát, žádné peníze by mi tuto ztrátu nemohly nahradit," dodal houslista, který je všeobecně známý temperamentním stylem hraní a vystupování.

Pojištění na míru

Šporcl má své vzácné housle pojištěny jak na území ČR, tak i při pobytu v zahraničí. Pojistné krytí se vztahuje na škody vzniklé v důsledku dopravní nehody, havárie vodovodního potrubí, požáru, úderu blesku, výbuchu a přírodní katastrofy. Oba nástroje jsou pojištěny i pro případ poškození v důsledku závažné, blíže nespecifikované nehody a pro případ krádeže vloupáním nebo loupeže.

Sestavení pojištění klientovi na míru je ve světě obvyklé. Pojistit se dá totiž cokoliv. Herečka a zpěvačka Jennifer Lopezová si například nechala pojistit své pozadí, jiné krásky ňadra a špičkoví fotbalisté nohy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám