Hlavní obsah

Patnáctiletý pirát silnic: policii ujížděl v kradeném autě stošedesátkou

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Iowa

Bizarní policejní honička se odehrála začátkem týdne na dálnici Interstate 35 v Iowě. Policisté tam pronásledovali kradený vůz, který řídil teprve patnáctiletý chlapec. Ten si však nezadal s protřelými piráty silnic a mužům zákona ujížděl místy stošedesátikilometrovou rychlostí. Policie nyní zveřejnila video se záznamem celé honičky.

Článek

V pondělí krátce před jedenáctou hodinou v noci se pokusila policejní hlídka nedaleko Amesu zastavit Lexus, který překračoval povolenou rychlost o více než 30 kilometrů v hodině. Patnáctiletý chlapec bez řidičského oprávnění, který seděl za volantem, ale na výzvy k zastavení nereagoval a místo toho šlápl na plyn.

Mezitím operátor hlídku informoval, že pronásledované vozidlo je kradené. „Individuum, které nám ujíždělo, nebralo ohledy na sebe, na důstojníka, který ho pronásledoval, ani na motoristickou veřejnost. Zajímalo ho akorát, jak uniknout zákonům,“ řekl policista Scott Bright serveru woi-tv.com.

Po dvaadvaceti kilometrech hlídka kradený vůz, kterému při honičce praskla pneumatika, zastavila. Mladík se ale ani přesto nehodlal vzdát a utekl do pole. Po krátké potyčce ho ale policie nakonec zpacifikovala a ještě v noci byl umístěn do vazby pro mladistvé. Obviněn byl hned z několika trestných činů: krádeže, řízení bez řidičského oprávnění a ujíždění.

Reklama

Výběr článků

Načítám