Hlavní obsah

Parta zlomyslných mývalů zaútočila na novináře v Bílém domě

Novinky, Matěj Pálka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington D.C.

Novináři v Bílém domě to nemají jednoduché. Nejen že musí být neustále ve střehu, co řekne americký prezident, ale pozor si musejí dávat i na překvapivé „protivníky”: mývaly. Ti se nedávno pustili do vybavení a kalhot jedné novinářské skupinky. Vtipálkům byla souvislost hned jasná - vyslal je Donald Trump, který média zrovna v lásce nemá.

Foto: Novinky

Mývalové mají v Bílém domě dlouholetou tradici

Článek

Mývalové mají na pozemcích Bílého domu dlouholetou tradici. Po většinu času je mají lidé, kteří se o nemovitost prezidentského sídla i s přilehlými pozemky starají, pod kontrolou. 29. září však čtveřice savců z čeledi medvídkovitých utekla a hned provedla odvážný kousek, když se pustila do vybavení novinářů.

Trump a daně? Deset let je neplatil, píše New York Times

Amerika

„Do Bílého domu vstoupil duch Pawnee. Mývalové napadli skupinu novinářů na Severním trávníku. Než byli odvoláni, tahali fotografa a následně i dopisovatele za kalhoty,“ tweetovala Paula Reidová ze stanice CBS News.

Zmínkou o Pawnee narážela na populární americký politicky satirický sitcom Parks and Recreation, ve kterém se nachází fiktivní městečko Pawnee v Indianě, jež je přeplněno mývaly.

Incident se stal rychle virálním na sociálních sítích, přičemž někteří uživatelé Twitteru jej dali do souvislosti s tím, jakým způsobem média referovala o tom, jak si Donald Trump plnil daňové povinnosti. Mývalové tak podle vtipálků byli vysláni samotným americkým prezidentem.

Mývalí samička Rebecca jako oficiální prezidentský doprovod

Ve skutečnosti však jsou mývalové na pozemcích Bílého domu starousedlíky. Nejslavnějším z nich byla samice Rebecca, kterou choval jako domácího mazlíčka 30. prezident Spojených států Calvin Coolidge poté, co ji v roce 1926 dostal jako dar od příznivce z Mississippi.

V USA zatkli ženu v případu obálky s jedem adresované Bílému domu

Amerika

Původně měla Rebecca skončit na prezidentově talíři při večeři na Den díkůvzdání, ale rodina Coolidgových si ji natolik oblíbila, že z ní udělala domácího mazlíčka. S prezidentem chodila na vodítku a doprovázela rodinu i při formálních příležitostech v Bílém domě.

Reklama

Výběr článků

Načítám