Hlavní obsah

Párek tukanů zvědavě oždiboval dálniční kameru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamera umístěná nad dálnicí u brazilského města Campinas velice zaujala párek tukanů obrovských. Po chvilce oklovávání však jeden z tukanů usoudil, že kamera k snědku opravdu není a oba ptáci po chvíli odletěli. Video se však stalo hitem sociálních sítí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hladoví tukani se pustili do bezpečnostní kameryVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Záznam byl pořízen minulý týden, konkrétně 18. dubna. Blýskavé zařízení upoutalo pozornost ptáků, kteří ho začali prozkoumávat.

K prvnímu opeřenci se brzy přidal druhý, po chvíli však o kameru ztratili zájem a zůstal po nich pouze záznam, který nyní baví uživatele internetu.

O tom, že kamery vyvolávají mezi ptáky zájem, hovořil zástupce společnosti AutoBan, která dálnice v Sao Paulu provozuje. „Oba tukani byli už pátými ptáky, kteří se o něco pokoušeli. Předchozí tři případy se rovněž staly v Canpinasu,“ uvedl zástupce.

Liška versus orel. Souboj o kořist zachytila kamera

Koktejl

Tukan obrovský (Ramphastos toco) je typickým ptákem Střední a Jižní Ameriky a, jak název napovídá, je největším druhem rodu tukanů. Dorůstá délky až 60 centimetrů a jeho zobák, pomocí kterého reguluje i teplotu, může být až 19 centimetrů velký.

V době páření se samečci dvoří samičkám tak, že vyberou kus bobule či ovoce, které ji přinesou. Samice si pak druha vybírá podle kvality daru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám