Hlavní obsah

Parašutista při seskoku přišel o protézu, našel ji ochotný farmář

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když parašutista ve Vermontu ztratil při seskoku svou protetickou nohu, nevěřil, že se najde. Ale naděje umírá poslední. Se svou ztrátou se svěřil na sociálních sítích. A dobře udělal. Nohu našel jeden z místních farmářů uprostřed sójového pole.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Farmář vrátil parašutistovi umělou nohu, kterou ztratil při seskokuVideo: C. Marckres Photography/NBC 10 BOSTONJOSEPH MARSZALKOWSKI, AP

 
Článek

Chris Marckres z Vermontu má místo nohou protézy, zároveň mu bylo počátkem roku diagnostikováno selhání ledvin v konečném stádiu. Rozhodl se tedy, že si čas, který mu na světě zbývá, pořádně užije. Jednou z věcí, které si chtěl vyzkoušet, byl seskok padákem. V sobotu 25. července se dočkal, ale stala se mu u toho nepříjemná nehoda. Po vyskočení z letadla ztratil jednu ze svých protetických nohou.

Padák při tandemu selhal, plachta letící z nebe vyděsila řidiče

Krimi

„Že jsem ztratil nohu, jsem si všiml až těsně před přistáním. Asi v tom hrál roli adrenalin, když jsem byl nahoře,“ řekl Mackres agentuře AP.

Přečetl status na Facebooku a šel hledat

Se svou ztrátou se svěřil na sociální síti, a nakonec se celá nehoda otočila v zajímavé setkání. Příspěvku si totiž všiml farmář Joe Marszalkowski, vydal se na pole, kde pěstuje sóju, a nohu našel.

„Bylo to trochu jako hledat jehlu v kupce sena, ale jsem rád, že se nakonec našla a že jsme ji během sklizně třeba nepřejeli žacím strojem,“ řekl nálezce, který parašutistovi vrátil chybějící končetinu jen s několika drobnými škrábanci.

„Nikdy neztrácejte víru v lidstvo, protože na světe je pořád spousta báječných lidí,“ komentoval šťastný nález Chris Mackres.

Reklama

Výběr článků

Načítám