Hlavní obsah

Parašutista přežil pád ze čtyř a půl kilometru

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Není snad většího štěstí než to, které provázelo pětadvacetiletého britského parašutistu Michaela Holmese, jemuž se nerozevřel padák. Spadl bez něj na zem z výšky čtyř a půl kilometru - a přežil. Život mu zřejmě zachránily ostružiny, do nichž se zřítil. Se zemí se přitom srazil v rychlosti přesahující 160 kilometrů za hodinu. Kuriózní je, že má celý seskok natočený na kameře.

Článek

"Nemůžu se dočkat, až znovu skočím. Tohle mě nemůže zastavit," řekl po rekonvalescenci britskému listu Sun. "Byl to normální seskok, až do chvíle, kdy jsem se ve čtyřtisícové výšce snažil rozevřít padák. Nešlo to otevřít ani odříznout."

Jakmile se padák nechtěl v kritickou chvíli otevřít, došlo parašutistovi, že je to možná jeho poslední let vzduchem. "Když selhala i rezerva v třech stech metrech nad zemí, myslel jsem, že můj život skončil. Nemáte moc času na to říct, nashledanou. Řekl jsem si jen, hergot, já umřu. Pak už si jen pamatuji, že jsem viděl kamaráda, hasiče, záchranku a policejní psy. Jsem šťastný, že jsem přežil," nadšeně vyprávěl Michael Holmes.

Pád má muž natočený na kameře

Po pádu měl mladý parašutista pneumotorax a zlomený kotník. Zotavuje se v nemocnici na severním ostrově Nového Zélandu, kde se s kamarádem snažil létat vzduchem.

"Měl jsem na přilbě kameru, abych natáčel jiného parašutistu. Když jsem ten film viděl, bylo to strašlivé, doslova sadistické," uzavřel mladík.

Reklama

Výběr článků

Načítám