Hlavní obsah

Paraglidista začátečník narazil do jediné kovové překážky široko daleko

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bedford

Brit Dave Neal se v neděli odhodlal ke svému prvnímu letu na padákovém kluzáku. Rozběhl se z kopců Dunstable Downs v anglickém hrabství Bedfordshire, ale do vzduchu se nevznesl. Naletěl totiž do jediné kovové překážky v okruhu několika kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Nováček mezi paraglidisty Dave Neal neměl při svém prvním startu štěstí.

Článek

Nováček ve světě létání tak velmi pobavil všechny přítomné, zejména pak členy místního paraglidingového klubu, kteří mu museli pomoct se zamotaným padákovým kluzákem.

Foto: Profimedia.cz

Jakoby to ale nestačilo, Neala při onom trapném okamžiku ještě zvěčnil 55letý fotograf Tony Margiocchi, který se vyskytoval v okolí.

Foto: Profimedia.cz

„Jen jsem tak odpočíval, když jsem spatřil toho týpka, jak startuje. Překážka, která je vidět na fotkách, je opravdu nízká, aby nijak nebránila paraglidistům v rozletu. Viděl jsem ale, že ten muž je trochu nejistý. Místo, aby se překážce nějak vyhnul, narazil přímo do ní. Naštěstí se mu nic nestalo a byl schopen se sám sobě zasmát,“ řekl deníku Metro fotograf.

Foto: Profimedia.cz

„Jeden z paraglidistů mi ale prozradil, že se nemůžete stát členem místního klubu, dokud nepřistanete třeba na golfovém hřišti, nenarazíte do stromu nebo nenabouráte právě do té branky,“ dodal se smíchem Margiocchi.

Foto: Profimedia.cz

Pro Neala ale den přece jenom skončil dobře. Okamžitě vyrazil na druhý pokus, který už vyústil v úspěšný let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám