Hlavní obsah

Pár sjížděl prudkou řeku na nafukovacích pannách

Novinky, Dagmar Plecháčová
Queensland

Udělat něco opravdu šíleného a mít vtipnou historku pro své přátele zřejmě měla v plánu australská dvojice, kterou nenapadlo nic lepšího, než zkusit sjet rozvodněnou řeku Yarra poblíž Queenslandu na nafukovacích pannách během povodní. Živel ale ukázal, že není lidem pro zábavu a žertujícímu páru přichystal perné chvíle. O jeho záchranu se nakonec museli postarat hasiči.

Foto: Profimedia.cz

Na dvou nafukovacích pannách hodlali mladí Australané zdolat rozvodněnou řeku, museli je zachraňovat hasiči. Ilustrační foto

Článek

Do problémů se žena a muž, oba ve věku 19 let, dostali ve chvíli, kdy dívce v prudké řece panna uplavala. Ženu proud chvíli unášel, ale pak se stačila chytit stromu. Když si jí všimli kolemjdoucí, zavolali záchranáře.

Na místo byly povolány týmy policistů a hasičů. Páru visícímu na stromech mezitím kajakář přivezl záchranné vesty. Policisté i hasiči se však shodli, že jim podobný žert v době ničivých povodní rozhodně vtipný nepřijde.

Incident inicioval dokonce i trochu komické varování policie, ve kterém se uvádí, že sexuální nafukovací hračky nejsou vhodné jako záchranné plovací prostředky.

„Většina záchranných týmů se na lidi, kteří se chovají podobným způsobem, zlobí. Je tady totiž plno těch, kteří naši pomoc opravdu potřebují,“ uvedl policejní komisař Wayne Wilson. Oba mladí lidé vyvázli bez zranění, ale pro příště si nejspíš podobné akce odpustí.

Reklama

Výběr článků

Načítám