Hlavní obsah

Papež František se v Cartageně zranil při jízdě papamobilem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nerovný terén kolumbijských ulic v neděli poněkud překvapil papeže Františka, který z vozu kynul davům v kolumbijské Cartageně. Vozidlo na silnici poskočilo o něco prudčeji, Svatý otec ztratil rovnováhu a narazil obličejem do předního skla. Monokl na obličeji vzal s humorem a bez změny dokončil naplánovanou návštěvu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Papež František se zranil při jízdě papamobilem v CartageněVideo: Reuters

 
Článek

Hlava katolické církve utrpěla pouze lehčí zranění. František si z celého incidentu odnesl lehce natržené obočí a monokl, a nejprve dokonce dál kynul jásajícím lidem namačkaným kolem papamobilu. Teprve po chvíli si oko nechal ošetřit jedním ze členů své ochranky.

„Dostal jsem ránu, ale jsem v pořádku,“ vtipkoval o něco později při setkání s věřícími v chudinském útulku ve čtvrti San Francisco.

Foto: Stringer, Reuters

Papež František při rozhovoru s kolumbijský prezidentem Juanem Manuelem Santosem. Zranění mu neubralo na dobré náladě.

Návštěva Cartageny byla poslední papežovou zastávkou na čtyřdenní cestě po Kolumbii. Během ní Svatý otec apeloval na kolumbijský lid, aby setrval v míru po padesáti letech krvavé občanské války. „Jen pokud se zbavíme násilí, můžeme odhalit obecnější principy neshod,“ prohlásil na večerní mši.

Během své cesty se rovněž vymezil vůči novodobému otroctví a obchodu s bílým masem. „Tady v Kolumbii, i jinde ve světě, jsou milióny lidí stále prodávány jako otroci. Doufají v lidskost, něhu a prchají přes moře či pevninu, protože ztratili všechno, zejména svou důstojnost a práva,“ sdělil papež František.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám