Hlavní obsah

Páchne jako nevětraná hospoda, hlásili lidé na Havaji o místním potoku. Bylo v něm pivo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé havajského ostrova Oahu upozornili tamní úřady na to, že vodní tok vlévající se do potoka v místě zvaném Waipio zapáchá pivem. Následné testy v laboratoři ukázaly, že tekutina skutečně obsahuje alkohol, a to konkrétně 1,2 procenta, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Oahu, ilustrační foto

Článek

Dle slov jednoho z tamních obyvatel vodní tok zapáchal alkoholem tak silně, že „by si člověk myslel, že vešel do hospody, která tři až čtyři dny neotevřela vchodové dveře”.

Nezávislá laboratoř následně zjistila, že voda z téměř 1,2 procenta obsahuje alkohol a z cca 0,4 procenta cukr.

V oblasti, kde se tok proudící z potrubí, vlastněného místním ministerstvem dopravy, nachází, je řada průmyslových podniků. Působí zde rovněž společnost Paradise Beverages, která vyrábí piva pro značky Kohola Brewery a Aloha Beer Company.

Právě ta má podle zmíněného ministerstva únik kapalin na svědomí. „Spojili jsme se se zástupci ministerstva dopravy a tuto věc s nimi nyní řešíme. Rovněž nás kontaktovalo ministerstvo zdravotnictví,” svěřil se provozní ředitel společnosti Paradise Beverages Anthony Rowe, více podrobností však neuvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám