Hlavní obsah

Osmiletý syrský kluk dojal porotce hrou na piano i pohnutým osudem

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmiletý chlapec Nael Traboulsi ze Sýrie se stal hvězdou talentové soutěže, vysílané v arabském světě. Nejen, že výborně zahrál na digitální piano, ale všechny dojal srdceryvným osudem, který ho potkal. Při bombardování jeho rodného Homsu totiž přišel o hudební nástroj i o střechu nad hlavou, uvedl server aranews.org.

BEZ KOMENTÁŘE: Chlapec zaujal nejen svým příběhem, ale i hrou na digitální piano

 
Článek

Soutěžící, který na sebe strhl všechnu pozornost. Tak o malém Syřanovi psala tamní média. Divákům i porotě téměř vehnal slzy do očí hned na úvod svého vystoupení.

„Hrával jsem na piano, ale je pryč. Stejně tak jako náš dům, který byl zničen,“ řekl na pódiu Traboulsi. Zároveň dodal, že teď musí hrát „bohužel“ na varhany.

„Cítím, že se dívám a poslouchám malého muzikanta, který žije ve svém vlastním světě, aniž by se staral o to, co se děje okolo něj. Tvoje duše hrála skrze tvoje prsty,“ nešetřil chválou jeden z porotců, prominentní egyptský herec Ahmad Hilmi.

Čtyřčlenná porota poslala Traboulsiho jednohlasně do dalšího kola. Mnoho pozorovatelů považuje jeho účast v soutěži za jasné poselství proti probíhající válce v Sýrii. Označili ji dokonce za „volání po míru a harmonickém civilním životě prostřednictvím hudby“.

Reklama

Výběr článků

Načítám