Hlavní obsah

Osm papoušků v britské zoo strašně nadává. Používají opravdu ostré výrazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lincoln

V Lincolnshire Wildlife Parku ve východní Anglii se sešlo osm papoušků, kteří často napodobují lidské nadávky. Ošetřovatelé však přistoupili k riskantnímu kroku a z izolace je začlenili mezi ostatní ptáky, kde je mohou vidět i návštěvníci. A doufají, že se tak tito výtečníci nadávat odnaučí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pět papoušků šedých s řádně nevymáchanými zobáky měli v Lincolnshire Wildlife Parku již od roku 2020. Jejich slovník byl tak peprný, že je správci parku raději drželi v izolaci, aby nepohoršovali návštěvníky. Ale před nedávnem dostal zoopark další tři výlupky, kteří na tom byli přinejlepším stejně.

„Když jsme je šli přemístit, slyšeli jsme z přepravních boxů něco hodně špatného. Nebyly to běžné nadávky, ale opravdu ostré výrazy,“ řekl webu CNN šéf parku Steve Nichols s tím, že nováčci si se starými mazáky skutečně v ničem nezadali.

Ale místo toho, aby je ošetřovatelé poslali do izolace k původním pěti, rozhodli se je tento týden začlenit do velké skupiny 92 slušných ptáků. Jde o docela velký risk, jehož cílem je, aby se přisprostlí papoušci od ostatních naučili „všechny ty krásné zvuky, jako jsou mikrovlnky nebo couvání aut“.

Tchajwanec, jehož papoušek polekal běžce, si odsedí dva měsíce

Koktejl

Voliéra přístupná jen pro dospělé

„Ale pokud naopak sprosťáci naučí nadávat ty ostatní, tak tu budeme mít voliéru přístupnou jen pro dospělé,“ připouští Steve Nichols potenciální černý scénář. Ale zatím to vypadá, že se vše vyvíjí podle plánu a nadávek pomalu ubývá.

Ovšem vyhráno ještě zdaleka není. „Šest jich napodobuje mužské hlasy a dva ženské, takže když spustí všichni najednou, zní to opravdu strašně,“ popisuje šéf parku. Proto se na voliéře objevily i cedule, které návštěvníky varují, že mohou zaslechnout něco, co nechtějí.

„Ale zatím jsme zaznamenali více návštěvníků nadávajících papouškům než papoušků nadávajících návštěvníkům,“ shrnul dosavadní poznatky Steve Nichols a dodal, že většinou je slyšet spousta různých zvuků, jako jsou vyzváněcí melodie telefonů, lidský smích, vrzání nebo bouchání dveří.

Policisté spěchali k ženě volající o pomoc, na místě našli papouška

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám