Hlavní obsah

Policisté spěchali k ženě volající o pomoc, na místě našli papouška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v anglickém městě Canvey Island minulý týden vyjížděli prověřit oznámení, že v jednom z místních domů žena hlasitě volá o pomoc. Na místě se však ukázalo, že to byl papoušek Freddie.

Foto: Profimedia.cz

Papoušek Freddie a zasahující policisté

Článek

Policie hrabství Essex uvedla, že minulý týden dostala hlášení, že v jednom z domů ve městě Canvey Island hlasitě křičí žena a volá o pomoc. Na místo dorazily tři hlídky a zazvonily u dveří zmíněného domu.

Otevřel jim překvapený Steve Wood, čtyřiapadesátiletý bývalý policista a vášnivý chovatel papoušků. „Říkal jsem si, co jsem provedl, ale když jsem otevřel, uviděl jsem dva rozesmáté strážníky,“ popsal Wood.

Záhy se totiž ukázalo, že „pachatelem“ byl jeden z jeho 22 papoušků a stopa vedla k amazoňanovi Freddiemu. Později televizi BBC vysvětlil, že jeho papoušci nejvíce „mluví“ vždy ráno a vpodvečer, ale toho dne se pořádně rozpovídali i po poledni.

Jako správný policista ovšem Steve pozval své bývalé kolegy dovnitř na obhlídku, ale ti samozřejmě žádnou trpící ženu nenašli. Mezitím mu sdělili, že na policii volal jeden z jeho sousedů, s čímž chovatel neměl nejmenší problém.

„Policisté i volající udělali správnou věc, vůbec to nemám nikomu za zlé,“ naznačil Steve skutečnost, že si je dobře vědom, čeho všeho jsou jeho papoušci schopní.

Papoušci si telefonují přes tablet. Jsou nadšení

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám