Hlavní obsah

Tchajwanec, jehož papoušek polekal běžce, si odsedí dva měsíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchajwanského chovatele papoušků vyšla jeho záliba draho. Jeden z jeho mazlíčků totiž zapříčinil vážná zranění běžci a soud poslal jeho majitele na dva měsíce do vězení. Poškozenému navíc musí zaplatit nemalou sumu za ušlý zisk.

Foto: Zaorálková Jana, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Tchajwanec, jehož papoušek ara na ulici způsobil vážná poranění běžci, má strávit dva měsíce ve vězení. Podle soudního verdiktu má rovněž zraněnému muži zaplatit v přepočtu více než dva miliony korun jako ušlý zisk, uvedl server BBC News.

Odsouzený Tchajwanec vzal své dva papoušky ven, aby se proletěli. Jeden z nich ale vletěl na záda běžci, který se polekal, když pták několikrát máchl křídly. Běžec spadl, vykloubil si kyčelní kloub a zlomil pánev.

Po pobytu v nemocnici pak ještě tři měsíce potřeboval speciální péči a přes půl roku se nemohl věnovat své práci plastického chirurga.

Poškozený nakonec majitele papouška zažaloval za nedbalost a požadoval také náhradu škody.

Soud nakonec rozhodl, že papouškův majitel měl coby vlastník rozměrného zvířete přijmout odpovídající bezpečnostní opatření. Ara, která měla zranění na svědomí, měří 40 centimetrů a má rozpětí křídel 60 centimetrů.

Ztraceného papouška našli na stanici metra, od té doby opakuje tamní hlášení

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám