Hlavní obsah

Opuštěnou skladovou kóji koupil za pár tisíc. Byly v ní věci za 1,6 milionu

Muž z Portlandu v americkém státě Oregon měl neuvěřitelné štěstí při dražbě opuštěné skladové kóje. Vydražil ji naslepo v přepočtu za zhruba 9500 korun a vevnitř následně našel značkové boty, kabelky a oblečení, jejichž hodnota přesáhla 1,6 milionu.

Foto: Profimedia.cz

Wade Venture našel ve skladové kóji nečekaný poklad.

Článek

Sedmatřicetiletý Wade Venture z Portlandu se skupování opuštěných skladových kójí věnuje dlouhodobě, podle svých slov jich koupil již čtyři až pět stovek. Funguje to tak, že pokud některý z nájemníků přestane platit nájem za svou kóji, provozovatel skladiště ji dá do veřejné aukce, aby ji nový majitel vyklidil s tím, že cokoliv uvnitř najde, si může nechat.

Dalo by se tedy říci, že Wade je zkušený skladištní harcovník, ale kóje, kterou koupil na konci letošního března, vyrazila dech i jemu. „Většinou jsou uvnitř věci z domácnosti nebo různé harampádí,“ citoval jeho zkušenost web New York Post. Také doplnil, že tuto kóji koupil v podstatě úplně naslepo, viděl jen pár fotek.

Foto: Profimedia.cz

Wade Venture našel ve skladové kóji nečekaný poklad.

Z tohoto hlediska se cena 410 dolarů (9500 korun) může zdát vysoká, ale Wadeovi tento risk nadmíru vyšel. Sklad byl totiž doslova nacpaný značkovým dámským oblečením, botami, kabelkami a dalším zbožím v celkové hodnotě kolem 70 tisíc dolarů (lehce přes 1,6 milionu korun). „Kdo potřebuje tolik bot?“ podivoval se poté, co napočítal zhruba 400 párů, mimo jiné od značek Gucci a Coach.

„Většinou nacházím tak třicet procent nových věcí a zbylých sedmdesát je použitých, ale tady bylo všechno prakticky úplně nové,“ uvedl s tím, že spousta věcí měla pořád ještě i původní visačky. Proto se také pozastavil nad tím, že ona dáma musela být poněkud zvláštní. Již jen proto, že peněz měla zjevně dost, ale přesto přestala platit nájem za kóji. Proto nevylučuje možnost, že zemřela.

„Ale je více než pravděpodobné, že měla problémy s nakupováním, a lidé také spekulují, že to všechno tajila před svým manželem,“ rozvinul Wade dále možný scénář.

Brož koupená za pár stovek se v aukci prodala za 280 tisíc

Koktejl

Výběr článků

Načítám