Hlavní obsah

Opilý řidič se sám nahlásil policii, protože nevěděl, co dělá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v anglickém hrabství Severní Yorkshire řešila neobvyklý případ, kdy se jí ozval řidič, jenž hlásil, že za volantem sedí pod vlivem alkoholu. Muž byl namístě zatčen a převezen do vazby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na policejní tísňovou linku v anglickém hrabství Severní Yorkshire zavolal v pondělí krátce před polednem řidič, který nahlásil, že „řídí pod vlivem alkoholu a neví co dělá“. Udal i svou pozici na silnici v oblasti města Knaresborough, a tak jej policisté našli do patnácti minut.

Na místě jim řidič černé dodávky sdělil, že má za sebou dost náročný víkend, což potvrdila i dechová zkouška. Ta totiž ukázala hodnotu více než třikrát vyšší, než je v Anglii povolený limit. Muž byl proto zatčen a převezen do vazby.

„Nestává se každý den, že by se nám sami hlásili lidé, kteří řídí pod vlivem alkoholu,“ zhodnotili to policisté na sociálních sítích. Server The Guardian však připomíná podobný případ, kdy se však opilý řidič sice přihlásil sám, ale omylem.

Stěžoval si na auta v protisměru

Loni v březnu totiž jednomu řidiči ve Spojených státech přišlo divné, že potkává vozy jedoucí v protisměru jeho pruhem, a tak telefonicky informoval policii, že jej jedno auto dokonce málem vytlačilo z vozovky.

V tu chvíli však jel po špatné straně on sám, přičemž následná zkouška odhalila, že měl v krvi dvojnásobek povoleného limitu alkoholu. Ani tento incident si naštěstí nevyžádal žádná zranění či větší škody.

Mladý Kanaďan si za volantem otevřel pivo, z nového řidičáku se radoval 20 minut

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám