Hlavní obsah

Omylem vyhodili diamantové snubní prsteny. Při pátrání prohledali 30 tun odpadu

Novinky, tcs

Nejmenovaní manželé z předměstí australského Melbourne se rozhodli přestavět si dům a během rekonstrukce se také konečně zbavit veškerého nepotřebného harampádí, které se jim během společného soužití v domě nahromadilo. Až příliš pozdě si uvědomili, že v hromadě odpadu, který odevzdali ve sběrném dvoře, jsou i jejich diamantové snubní prsteny i prsten zásnubní.

Foto: Stonnington City Council

Zaměstnanci prohledávají kamion naložený smetím.

Článek

Manželé z Malvern (předměstí australského města Melbourne) si uvědomili, jakou cennost vyhodili, až když v sobotu k večeru přijeli ze sběrného dvora ve Stonnington City. Okamžitě tam zavolali, ale bylo jim řečeno, že sběrný dvůr už zavírá a ať přijedou druhý den ráno.

Jak sdělil mluvčí radnice Stonnington City Jim Carden, manželé strávili bezesnou noc a na místo sběrného dvora se vrátili už ve čtyři hodiny ráno. Sběrný dvůr už naložil odpad do kamionu, který směřoval na skládku. Manželé byli připraveni nákladní vůz sledovat a pátrat přímo na skládce.

Foto: Stonnington City Council

Jeden z nalezených prstenů

Když však vysvětlili svůj problém zaměstnancům, ti nelenili a vůz opět vyložili. Jak uvedl Carden, společně pak pomohli manželům probrat na 30 tun odpadu, aby nalezli malou krabičku, která ukrývala to nejcennější, co manželé vlastní.

Místo ztraceného snubního prstýnku objevili skutečný poklad

Koktejl

„Jsme potěšeni, že jsme zachránili vzpomínky. Chápeme, že prsteny jsou pro manžele nesmírně cenná věc, jak po stránce finanční, tak emocionální,“ uvedl Carden s tím, že je pyšný na zaměstnance města, kteří pomohli „obnovit trochu kouzla Vánoc“.

Zároveň však vyzval veřejnost, aby si víc dávala pozor na to, co vyhazuje. V případě snubních prstenů udělali zaměstnanci výjimku, obvykle lidem možnost prohrabávat se v tunách odpadků nedávají.

Reklama

Výběr článků

Načítám