Hlavní obsah

Ohnivé peklo v 16. patře. Harlemští hasiči zachraňovali ženu z okna

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Hasiči v newyorské čtvrti Harlem zasahovali minulý týden v úterý u požáru v šestnáctém patře bytového domu. V okně stála vyděšená žena, jejíž byt zachvátily plameny, a čekala na pomoc. Pohotový zásah jí zachránil život.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči zachránili ženu z parapetu v 16. patře (video je bez zvuku)Video: FDNY

 
Článek

K požáru došlo okolo půl druhé hodiny odpolední. Když přivolaní hasiči dorazili na místo, část se vydala hasit požár, zatímco druhá přistoupila k záchraně ženy, která stála na parapetu zasaženého bytu.

Jeden z hasičů se k ženě spustil na laně ze sedmnáctého patra a zajistil ji proti pádu dolů. Původní plán byl dostat ji zpátky do bytu, to ale nebylo tak jednoduché.

„Byla příšerně vystrašená a panikařila. Snažil jsem se ji uklidnit. Řekl jsem jí, že nespadneme a dostaneme se zpátky dovnitř,” líčil zasahující hasič.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FDNY (@fdny), Zář 1, 2020 v 2:07


Když se jednotce uvnitř bytu podařilo rozbít okna a kouř se tak alespoň částečně dostal ven, ženu to trochu uklidnilo a nakonec s hasičem slezla do bytu, kde už hasiči dostávali požár pod kontrolu. Celá akce zabrala zhruba půl hodiny.

„Jsme na to trénovaní, bylo bezpečnější vrátit se zpátky dovnitř, než se pokoušet dostat dolů na laně. Je to naše práce,” dodal hasič, který si stejně jako jeho kolegové vysloužil pochvalu od vedení.

Po úspěšné záchraně byla žena převezena do nemocnice, protože se nadýchala kouře. Neměla by být v ohrožení života.

Reklama

Výběr článků

Načítám