Hlavní obsah

Odborníci rokují o Draculovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SIGHIŠOARA

Postava Draculy a vampyrismus v literatuře jsou hlavními tématy třetího mezinárodního kongresu Společnosti Dracula, který byl dnes zahájen v rodném městě knížete Vlada v sedmihradské Sighišoaře.

Článek

"Jedná se o každoroční pravidelnou schůzku odborníků na téma Draculy a vampyrismu ze Spojených států, Japonska, Kanady, Španělska, Německa, Itálie, Velké Británie a Rumunska," řekl novinářům zástupce společnosti Mihai Soneriu.

"Postava krvavého knížete fascinuje nejen milovníky hororu, kteří ji znají z románu irského spisovatele Brama Stokera, ale i univerzitní profesory a akademiky. Zabýváme se nejen literární postavou Draculy, ale i valašským knížetem Vladem Napichovačem, který žil v 15. století a jehož legenda inspirovala Stokera k napsání románu," upřesnil Soneriu.

Údajný rodný dům krvavého knížete v centru Sighišoary byl v minulých desetiletích přeměněn na restauraci, jejíž hlavní specialitou je koktejl Bloody Mary. Legendu o Draculovy hodlá Rumunsko využít i v turistickém ruchu. V letovisku Snagov u Bukurešti po vzoru Disneylandů brzy vyroste obrovský zábavný Draculaland.

Reklama

Související témata:

Související články

Zmizela soška z Draculova hradu

Rumunská policie vyhlásila pátrání po sošce ze 13. století, která se během bouřky ztratila z uzamčeného pokoje na Draculově hradě.

Výběr článků

Načítám