Hlavní obsah

Ochráncům zvířat vadí kolotoče, vyzývají k ukončení jejich výroby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezisková organizace PETA, která se zasazuje o práva zvířat, vyzvala amerického výrobce kolotočů, aby přestal produkovat modely se zvířecími figurínami. Podle ochránců to vybízí ke zneužívání zvířat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Organizace PETA se nejnověji pustila do společnosti Chance Rides, což je podle webu Fox News největší výrobce zábavních atrakcí v americkém státě Kansas. Vadí jí kolotoče, jejichž součástí jsou zvířecí figuríny, což podle přesvědčení organizace „oslavuje vykořisťování zvířat“.

„Děti se učí hrou, a když je učíme respektu a soucitu ke všem živým a cítícím bytostem, tak tím můžeme přispět k vytvoření spravedlivějšího a milosrdnějšího světa,“ napsala prezidentka PETA Ingrid Newkirková v prohlášení adresovaném přímo generálnímu řediteli firmy Chance Rides Aaronovi Landrumovi.

Newkirková zároveň Landruma žádá, aby ukončil výrobu takových kolotočů a v budoucnu je firma místo zvířaty osazovala jinými objekty, jako jsou například auta, letadla, vesmírné lodě, buldozery, hvězdy, duhy nebo košťata.

Barbarská tradice. Ochránci přírody brojí proti kožešinovým čepicím královské gardy

Koktejl

Podle Newkirkové totiž kolotoče přispívají k tomu, že lidé vnímají zvířata jako dopravní prostředky nebo objekty určené pro zábavu. A dále pak zmiňuje, že zvířata, která se objevují na kolotočích, jako jsou například velbloudi, sloni a delfíni, jsou často zavřená v zajetí v nevyhovujících podmínkách.

„Někdy jsou také bita, týrána, a když se jejich těla opotřebují, bývají tato zvířata dokonce zabita,“ pokračuje Newkirková ve svém rozhořčení. A dodává, že všechna zvířata jsou myslící a cítící bytosti, které touží po svobodě.

Polská církev řeší zásadní problém. Vadí jí lidská jména domácích mazlíčků

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám