Hlavní obsah

OBRAZEM: Hlídka vůní očichávala Pražany

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nešvar zapáchajícího podpaží si vzala v minulém týdnu za terč čtveřice známých osobností - Alice Bendová, Roman Vojtek, Tomáš Krejčíř a Klára Jandová se tázali kolemjdoucích zda používají deodoranty a případně je sami pořádně nastříkali sprejem. Postupně se tak změnil vestibul metra Můstek, Františkánské zahrady a část Václavského náměstí v místa voňavá více, než by bylo zdrávo.

Článek

Během více než hodinového pochodu pražským centrem vzniklo mnoho kuriózních situací. "Nejvíce mě asi překvapil pouliční prodavač na Václavské náměstí, který prohlásil, že se nevoní, protože je zvíře," řekl Tomáš Krejčíř.

Sympatický mladý pár se nechal navonět i přes to, že na sobě již deododoranty měl. Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

Alici Bendovou potěšilo, že téměř všichni dotazovaní pěkně voněli již před zásahem Hlídky vůní. "Překvapilo mě, že až na tři výjimky mužského pohlaví všichni odpověděli, že pravidelně používají deodoranty a antiperspiranty. Bohužel, veřejné prostory, jako jsou například metro, tramvaj či čekárny u lékaře tomuto faktu moc neodpovídají," nechala se slyšet Alice Bendová.

"OK, shoot," zněla slova jednoho anglicky mluvícího muže. Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

Veselá VIP hlídka ovšem neměla s nikým slitování. Ve vestibulu metra Můstek i v blízkém okolí zastavovala kolemjdoucí s otázkou zda používají antiperspiranty. Aktivní kvarteto procházející nejen zasypalo otázkami o jejich hygienických návycích, ale kontrolovalo stav pocení a používání deodorantů i čichem.

Roman Vojtek oslovoval i ty nejmenší... Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

Hlídka informovala o využití deodorantů a jejich účincích v boji proti pocení. Všichni dotazovaní navíc od Rexony dostali za odměnu i voňavý dárek.

Polovina Čechů používá deodorant jen příležitostně nebo vůbec

K pravidelnému používání deodorantů a antiperspirantů se v České republice hlásí 71 % žen což je srovnatelné s celoevropským průměrem. Naopak čeští muži (pravidelně používá deodoranty 49 % z nich) za průměrem značně zaostávají.

Alice Bendová si celý proces vonění pořádně užívala. Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

Pro mnoho mužů zůstává deodorant či antiperspirant příležitostnou záležitostí. Je spojován více se speciálními situacemi či událostmi a nepovažují ho za součást každodenní hygieny.

Reklama

Výběr článků

Načítám