Hlavní obsah

Objednala si bazén, v balíku s ním dorazila i promrzlá sova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapení čekalo na Berlíňanku, která si z Polska nechala poslat bazén. Když zásilka dorazila, našla v ní kromě objednaného zboží i pohublou, promrzlou a vystrašenou sovu.

Foto: Profimedia.cz

Kalous ušatý (ilustrační foto)

Článek

Podle týdeníku Der Spiegel se díky ženě kalous ušatý z čeledi puštíkovitých dostal na kliniku pro drobná zvířata. Sova měla oční zánět a vážila jen 210 gramů; dospělí jedinci tohoto druhu přitom mívají až 250 gramů.

O soví cestovatelku se po ošetření na klinice starají v berlínské stanici pro divoké ptáky ve čtvrti Marzahn-Hellersdorf, která spadá pod německý Svaz ochrany přírody (NABU). Tam ji vykrmují myškami a kuřaty.

Harry Potter posílá pozdravy. Sova sněžná se zatoulala do Španělska

Koktejl

To, že sova dlouhou cestu v zásilkovém balíku přežila, je podle mluvčí NABU Janny Einöderové „opravdu zázrak“. Až pták znovu získá sílu, měl by být vypuštěn do volné přírody, citoval Einöderovou deník Tagesspiegel.

„Kalous ušatý v bazénu je zdaleka nejbizarnějším nálezem letošního roku! Měli jsme také mladého racka stříbřitého, který spadl ze střechy na Alexanderplatz, nebo volavku, která se pravděpodobně stala obětí dopravy v Berlíně. Ale o příběhu potlučené sovy z Polska jsme ještě neslyšeli,“ dodal Marc Engler, vedoucí rezervace pro volně žijící ptáky NABU.

Reklama

Výběr článků

Načítám