Hlavní obsah

Obchod ve Wisconsinu musel zavřít. Všichni zaměstnanci se sebrali a odešli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci obchodu řetězce Dollar General v městečku Mineral Point v americkém státě Wisconsin již měli dost praktik zaměstnavatele, a proto všichni najednou opustili pracoviště. Obchod zůstal několik hodin zavřený a firma samozřejmě všechna obvinění zaměstnanců popírá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šest lidí pracujících v obchodě Dollar General ve wisconsinském městečku Mineral Point toho v sobotu 9. března mělo už dost. Vadilo jim velké pracovní vytížení, nízké mzdy, cítili se nedocenění a také je štvala politika celé firmy. Proto se hned ráno sebrali a odešli.

Zároveň na dveře vyvěsili cedule oznamující, že obchod je zavřený a že dávají výpověď. Vedle uvedených důvodů připsali také poděkování úžasným zákazníkům. „Máme vás rádi a budete nám chybět,“ stálo na konci. Znovu otevřít se podařilo za tři hodiny.

Ve vyjádření zaměstnanci také naznačili, že firma se ve skutečnosti chová jinak, než jak se sama prezentuje. „Musíme se postavit za veřejnost a nedovolit, aby chamtivost korporací bránila v pomoci lidem v nouzi. Musí se změnit firemní zásady, procesy i postupy,“ jsou přesvědčeni naštvaní zaměstnanci.

Narážejí tím mimo jiné na skutečnost, že firma je nutila vyhazovat zboží, kterému se blížil konec doby spotřeby nebo které se v obchodě přestalo prodávat. Zaměstnanci proto takové zboží začali označovat jako poškozené a jako takové je dávali například lidem v nouzi. Ale když na to vedení přišlo, okamžitě tuto praxi zakázalo.

Pravidla, kdy se něco mohlo, nebo naopak nesmělo darovat, byla podle bývalé manažerky prodejny Triny Triboletové dokonce hlavním důvodem, proč zaměstnanci odešli. Zároveň však také zmínila nedostatek personálu a dlouhou pracovní dobu. Sama prý až do odchodu z firmy neměla od Vánoc ani jediný den volna.

Firma obvinění popírá

Sama firma Dollar General však tvrzení zaměstnanců značně popírá. „Chceme zaměstnancům poskytovat prostředí, kde mohou rozvíjet kariéru a kde se jim dostane ocenění,“ napsala v prohlášení zaslaném webu USA Today.

V dalším textu pak zdůraznila hrdost, s jakou místním komunitám ve Wisconsinu daruje zboží ve spolupráci s organizací Feeding America, a to prostřednictvím všech 21 obchodů v tomto státě.

A konkrétně prodejna v Mineral Pointu darovala za poslední rok přibližně 3400 kilogramů potravin do místních potravinových bank. Firma ovšem také zmínila zásady, které je potřeba při rozdávání dodržovat, aby darované potraviny splňovaly bezpečnostní a hygienická kritéria.

Manažer nechal zamknout firmu na řetěz, aby zaměstnanci nemohli odejít

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám