Hlavní obsah

Manažer nechal zamknout firmu na řetěz, aby zaměstnanci nemohli odejít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internet pobouřilo video, na němž pracovník bezpečnostní služby řetězem a visacím zámkem zajišťuje vchodové dveře v sídle indické IT společnosti Coding Ninjas. Nařídil mu to jeden z manažerů, aby zaměstnanci nemohli svévolně odejít.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Událost zachycená na videu se stala již před dvěma týdny v sídle společnosti Coding Ninjas ve městě Gurugram v sousedství Nového Dillí, ale pozdvižení způsobila až před pár dny, kdy se záběry objevily na sociální síti Twitter.

Pracovník ostrahy, jenž zamyká vchodové dveře, ve videu říká, že mu to nařídil jistý muž, který byl později identifikován jako jeden z manažerů společnosti. Ten svůj příkaz zdůvodnil tím, že nikdo nesmí z budovy odejít bez jeho výslovného svolení.

Událost vyvolala vášnivou diskusi o vykořisťování zaměstnanců nebo také o neodpovídajícím pracovním prostředí. Tato témata se nevyhýbají ani IT sektoru, protože Indie se v posledních letech v tomto oboru stala významnou zemí.

Působí tam celá řada firem, které například poskytují programátorské kapacity i velkým západním IT společnostem. Indové to zkrátka zvládnou naprogramovat levněji. Ostatně důkazem je i samotná firma Coding Ninjas, která působí na poli vzdělávání nových, budoucích programátorů a IT specialistů.

Co kdyby začalo hořet?

Coding Ninjas se za incident se zamčenými dveřmi veřejně omluvila a ujistila, že se jednalo o selhání jednotlivce a jeho úsudku a že tato politováníhodná situace trvala pouze několik málo minut. Mnozí lidé však firmu podezřívají, že omluva přišla jen proto, že se video objevilo na internetu, ale společnost se k zaměstnancům špatně chová dlouhodobě.

Ale lidé u videa kritizují nejen špatný přístup k zaměstnancům. „Představte si, co by se mohlo stát, kdyby začalo hořet,“ napsal jeden z rozhořčených uživatelů. „Mikromanagement v té nejhorší podobě,“ zhodnotil další.

Ind si vybudoval vlastní hrobku. Chce být pohřben důstojně

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám