Hlavní obsah

Nový milionář z chatrče. Zemědělec vyoral diamant

Novinky, Veronika Kulhavá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před několika týdny byl v indické vesnici Krishna Kalyanpur objeven patnáctikarátový diamant. Šťastným nálezcem je tamní farmář Lackhan Yadav. Pětačtyřicetiletý zemědělec se díky dražbě diamantu stal ze dne na den milionářem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Yadav je majitelem pozemku o rozloze dvou hektarů a celý svůj život se věnuje zemědělství. Díky nálezu kvalitního diamantu má šanci zajistit svým dětem lepší budoucnost a poslat je studovat. Drahý kámen byl vydražen za více než šest milionů indických rupií (v přepočtu zhruba 1 758 000 korun).

,,Jsem šťastný, je to Boží dar. Peníze z výtěžku použiji na vzdělávání svých dětí,“ řekl Yadav novinářům. „Nejsem schopný peníze investovat, protože jsem negramotný. Chci, aby mé děti dobře studovaly a aby s penězi moudře naložily,” vysvětlil farmář.

Zároveň se chce poohlédnout na své pozemku po dalších drahokamech. „Člověk není nikdy spokojen s penězi a se životem. Nikdo nechce ukončit život a nikdo nechce nemít víc peněz,” vysvětlil.

Novodobý alchymista vyrobil ze vzduchu skutečné diamanty. Může změnit svět

Muži

Během třídenní aukce se dražily více než dvě stovky diamantů, prodat se jich podařilo pouze 74. Celková cena všech prodaných drahokamů byla 16,5 milionu rupií, což odpovídá téměř pěti milionům českých korun.

Zbylé diamanty půjdou do dražby znovu v průběhu příštího roku. Aukce se v tomto roce zúčastnil neobvykle nízký počet obchodníků. Organizátoři připisují vinu celosvětové krizi způsobené pandemii covid-19.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám