Hlavní obsah

Nový americký hamburger má místo housky smažená kuřecí prsa

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Máte hamburger zažitý jako plátek hovězího masa umístěný do houskové bulky, dochucený dresingem a přikrášlený zeleninou? V USA se rozhodli tuto představu jednou provždy změnit. Řetezec Kentucky Fried Chicken začal servírovat sendvič, ve kterém typickou housku nahrazují smažené plátky kuřete.

Článek

Nový sendvič Double Down, který začnou příští týden v USA prodávat, rozhodně není vhodný pro lidi trpící nadváhou či pro ty, kdo hubnou. Sice jde asi opravdu o první hamburger v historii, který neobsahuje housku, její náhražka je však mnohonásobně kaloričtější. Smažená kuřecí prsa totiž jistě nejsou dietnější než obyčejná houska.

Hamburger Double Down bude mimo dvou plátků kuřecích prsíček dále obsahovat dva kusy slaniny, dva plátky rozteklého sýra, pořádnou dávku majonézy a speciální omáčku.

KFC si stojí za tím, že bude mít sendvič "jen" 540 kalorií, ale podle mnoha nezávislých zdrojů je realita daleko krutější a Double Down bude mít zhruba ďábelských 1228 kalorií, což je to samé jako zhruba osm koblih nebo dva sendviče Big Mac. Informoval o tom britský Daily Mail.

Obrovské množství soli

Fanoušci rychlého občerstvení dostanou prostřednictvím tohoto sendviče do svého těla skoro jeden a půl gramu soli, 32 gramů tuku včetně deseti gramů nasycených tuků. Ty mají značně negativní vliv na úroveň cholesterolu v krvi.

"Je to solná bomba. Spolu s tímto sendvičem sníte většinu maximální doporučené denní dávky soli," informoval stravovací poradce Kelly Brownell, který je zároveň i ředitelem organizace Rudd Centre for Food Policy prestižní americké univerzity Yale.

Reklama

Výběr článků

Načítám