Hlavní obsah

Novou Miss America se stala vojenská pilotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacetiletá Madison Marshová létá s vojenskou stíhačkou a stala se první příslušnicí ozbrojených sil, která zvítězila v soutěži krásy Miss America. K titulu jí podle jejích slov pomohl právě i vojenský dril.

Foto: Profimedia.cz

Novou Miss America se stala dvaadvacetiletá vojenská pilotka Madison Marshová.

Článek

Podporučice Marshová z Fort Smith v Arkansasu v soutěži reprezentovala stát Colorado. Korunku pro novou Miss America převzala v závěru finálového večera, který se v neděli konal ve floridském Orlandu.

Někdejší notoricky známé klišé o světovém míru nezaznělo, což by ostatně u vojenské pilotky vypadalo všelijak.

Miss America Madison Marshová je podporučicí amerického letectvaVideo: AP

„Soutěže se mění a jedním z aspektů je také to, co pro ženy znamená fyzická zdatnost,“ řekla Madison po svém vítězství. A dodala, že to pro ni byla výhoda, protože vzhledem k práci v armádě se musí udržovat fit.

Vedle toho, že dokáže pilotovat stíhačku, má nová Miss America také černý pásek v taekwondu a nedávno získala na vojenské akademii titul z fyziky. Zároveň také ještě studuje veřejnou politiku, informoval server The Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Madison Marshová pracuje v armádě jako pilotka stíhačky.

Jako každá správná miss si také Madison Marshová klade za cíl bořit stereotypy, ale protože její povolání není pro mladé dívky zrovna typické, jde na to takříkajíc z jiné strany než její četné kolegyně.

„Je to úžasná zkušenost, v níž se spojují obě moje oblíbené části života. Doufám, že tím přispěji k tomu, aby si lidé uvědomili, že se nemusejí omezovat,“ naznačila, že i ona nakonec chce být inspirací pro ostatní.

Korunku pro Miss Zimbabwe si odnesla běloška

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám