Hlavní obsah

Nová Miss Universe je z Nikaraguy. Češka ani plus-size modelka nezabodovaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Miss Universe se stala Sheynnis Palaciosová z Nikaraguy. Dvaasedmdesátého ročníku soutěže se v Salvadoru o víkendu zúčastnilo 84 dívek.

Miss Universe se stala soutěžící z Nikaraguy.Video: AP

 
Článek

Třiadvacetiletá Sheynnis Palaciosová v letošním ročníku soutěže Miss Universe mimo jiné uvedla, že dříve trpěla záchvaty úzkosti, a proto chce v budoucnu pracovat na projektech, které se zabývají duševním zdravím.

Podle agentury Reuters učinila Palaciosová rázný krok k vítězství odpovědí na otázku, kterou ženou by se chtěla na rok stát. Uvedla totiž Mary Wollstonecraftovou, což byla spisovatelka a filozofka žijící v 18. století a také velká bojovnice za práva žen. Dnes je považována za jednu z raných představitelek později zformovaného feministického hnutí.

Foto: Profimedia.cz

Trio, které ovládlo Miss Universe 2023

První vicemiss se o víkendu stala Anntonia Porsildová z Thajska a titul druhé vicemiss si ze Salvadoru odvezla Australanka Moraya Wilsonová.

Soutěže se zúčastnila také Češka Vanesa Švédová. Ta se však do užšího výběru porotců nedostala.

Vanessa Švédová na Miss Universe 2023

Jistý rozruch však způsobila Jane Garettová reprezentující Nepál, jež se stala první plus-size modelkou, která se světového finále zúčastnila. Vypadla ovšem po promenádě v plavkách.

Stejný osud potkal i pákistánskou soutěžící Eriku Robinovou, která na molo při promenádě vynesla burkiny.

Foto: Profimedia.cz

Erica Robinová na Miss Universe

„Neslučitelné se základní hygienou“. Francouzské letovisko zakázalo koupání v burkinách

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám