Hlavní obsah

Nevydařenému summitu Trumpa s Kimem předcházel spor o menu

Právo, doh

Summitu amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokorejského diktátora Kim Čong-una, který ve čtvrtek skončil předčasně a bez dohody, předcházel spor o to, co bude ve středu k večeři. Oba politici totiž upřednostňují jiný typ stravování a kuchaři v hanojském hotelu Metropole tak měli značný problém vyhovět požadavkům obou stran, prozradil stanici CNN zdroj obeznámený s přípravami summitu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: První den summitu v spolu Donald Trump a Kim Čong-un poobědvali v přátelské atmosféře, druhý den zůstal stůl prázdnýVideo: AP

 
Článek

Bílý dům na kuchaře naléhal, aby menu bylo „velmi jednoduché“, neboť americký prezident Donald Trump je znám svou náklonností k jídlům, jako je pizza, hranolky či hamburgery.

Naopak severokorejský diktátor Kim Čong-un je vyhlášený gurmán, který si potrpí na rafinovanou gastronomii.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Pracovní večeře amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokorejského vůdce Kim Čong-una v Hanoji.

Soudě podle konečného menu zveřejněného webem Business Insider si nakonec na své přišel spíše právě severokorejský diktátor.

Večeře o pěti chodech vycházela především z asijské kuchyně a zahrnovala kraby, medailonky z japonského hovězího s foie gras a nasládlou rýžovou omáčkou. Mezi předkrmy se objevily jarní závitky a na závěr nechyběl tekutý dezert z lotosových semínek a tropického ovoce longan.

Reklama

Související články

Trump dorazil do Hanoje na schůzku s Kimem

Americký prezident Donald Trump v úterý přiletěl do Hanoje, kde se ve středu setká se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem. Jednat mají o denuklearizaci...

Výběr článků

Načítám