Hlavní obsah

Nesnáší selfie, tak se nechává fotit mrtvá

Novinky, nčs

Trend selfies, který je populární v době sociálních sítí, nemusí být pro každého. Stephanie Leigh Roseová bojuje proti fotkám z předních fotoaparátů mobilních telefonů po svém. Nechává se fotit v pozicích, které jsou přesným opakem autoportrétů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak sama fotografka říká, fotografie mají upozornit na vytlačování původních principů fotografie. Proti módní vlně „selfíček” se rozhodla bojovat fotografiemi z nejrůznějších koutů světa. Při pózování však zaujme pozici, v níž předstírá vlastní smrt.

Podle Roseové by fotografie, kterým podle svého křestního jména přezdívá „stefdies”, měly být zcela neutrální. Přestože na fotkách jsou rozpoznatelné ženské vlasy a někdy i plavky, myšlenka je taková, že ze snímku by neměl být poznat věk, tvář nebo třeba společenský status.

Podle Roseové se na fotky nijak nepřipravuje, tak jak tomu u selfies často bývá. Žádné make-upy, speciální oblečení, potřeba ukázat věci tak, jak ve skutečnosti nejsou. Všechny fotky jsou také foceny na první pokus, aby byla zachována jejich autenticita.

„Žijeme jen jednou a není důvod se před fotkou chystat tak, abychom zachytili nějakou část osobnosti, kterou chceme světu ukázat. Moje fotky jsou dílem okamžiku a takovou by měly mít i atmosféru,” dodává žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám