Hlavní obsah

Neprakta se Švandrlíkem křísí Dikobraz

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Příznivci dobrého humoru se mají na co těšit. Na svět se po několikaleté přestávce opět dere kdysi oblíbený časopis Dikobraz. Autor Černých baronů Miloslav Švandrlík prozradil, že několik nadšenců chce tento legendární satirický list vzkřísit.

Foto: Jana Digrinová

Na zámek Mníšek pod Brdy vás zve bílá paní už tuto sobotu 23. 11. od 16.00 hodin.

Článek

V nové redakci Dikobrazu se Švandrlík opět setká se svým dlouholetým přítelem a spolupracovníkem Jiřím Wintrem Nepraktou.

"Už jsem dlouho s Nepraktou nepracoval. Ani nebylo pro koho a kam. Ale teď mi volali přátelé, že bude opět vycházet Dikobraz. A hned mě zaúkolovali, abych vymyslel vtip na titulní stranu. Okamžitě jsem měl nápad, ale ten samozřejmě nemohu prozradit, a právě Neprakta ho namaluje. Už se na něj těším," řekl Miloslav Švandrlík.

Dvojice Neprakta - Švandrlík proslula díky Dikobrazu

Populární "otec" Černých baronů má k Dikobrazu velmi vřelý vztah. Švandrlík se brzy po vojně stal psavcem na volné noze a živil se povídkami a fejetony.

V době, kdy měl v sedmdesátých a osmdesátých letech zákaz publikovat ve všech novinách a časopisech, bylo psaní pro Dikobraz jeho jedinou obživou. Za léta v humoristickém časopisu vytvořil tisíce námětů, které kreslil právě Jiří Wintr Neprakta. Jejich společná dílka byla velmi populární.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám