Hlavní obsah

Není to kluk! V americké rodině se po 138 letech narodila první holčička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se manželům z vesnice Caledonia v americkém státě Michigan v březnu narodila holčička, byla to obrovská událost. Posledních 138 let se totiž v jejich rodině rodili pouze chlapci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když manželé Carolyn a Andrew Clarkovi pořádali party k odhalení pohlaví jejich miminka, brali to všichni spíše jen jako společenské setkání, na němž nedojde k žádnému překvapení. V Andrewově rodině se totiž již 138 let rodili jen samí chlapci.

Jde o tak vzácný úkaz, že tomu po seznámení s Andrewem nevěřila ani sama Carolyn. „Vždyť šance, že se narodí kluk, nebo holka, jsou přece padesát na padesát,“ řekla kanálu Fox News.

Manželé oznámili pohlaví miminka barvou náplně v koláčcích

A jisté pochybnosti u ní přetrvávaly i poté, co jí tchán ukázal rodokmen, v němž jako poslední figurovala žena narozená v roce 1885. „Ale můj dědeček byl vášnivý genealog, takže dohledal všechny záznamy a rodné, oddací i úmrtní listy,“ sdělil reportérům Andrew.

Samé chlapce mají samozřejmě i Andrewovi bratři, a tak bylo oznámení holčičky pro rodinu naprostým šokem. A všichni teď doufají, že „kletba“ byla konečně prolomena a v rodině se budou rodit další děvčátka. Naději to dalo i jednomu z Andrewových bratrů a jeho manželce, kteří plánují ještě další děti.

Duhové dítě

Malá Audrey Clarková přišla na svět ráno 17. března, tedy na svátek svatého Patrika, a navíc je to takzvané duhové dítě. Carolyn totiž již dříve potratila a jako duhové se označují takové děti, které se rodičům po podobné ztrátě narodí jako první.

Podle Americké asociace pro těhotenství jsou duhové děti považovány za „zázračné“, protože mívají značný pozitivní vliv na to, aby rodiče dokázali překonat ztrátu předchozího miminka.

„Je to skvělé a je to výjimečné. Je to naše duhové děťátko a ještě se narodilo v den, kdy se oslavuje štěstí. Je to zkrátka náš talisman,“ září radostí Carolyn Clarková.

Víc dvojek už snad nešlo. V Austrálii se narodilo dítě v magický čas

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám