Hlavní obsah

Němec schoval své poslední úspory, aby je nepropil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Pětatřicetiletý Němec zakopal peníze uprostřed parku. Údajně si tak chtěl znemožnit přístup k finančním prostředkům ze strachu, aby je nepropil.

Foto: Dagmar Šnajdarová
Článek

Obyvateli Berlína již delší dobu činilo potíže odolat alkoholu a nedotknout se lahve. Poté, co mu pití začalo nepříjemně lézt do peněz a finančně ho ruinovat, rozhodl se, že s opíjením skoncuje.

Vytyčený cíl se však brzy ukázal jako nedosažitelný pro letitého alkoholika, který se po několika neúspěšných pokusech uchýlil k radikálnějšímu řešení a v parku zakopal stoeurovou bankovku, v té době jediné jeho peníze.

Marně zryl celý park

Uběhl sotva týden a vidina alkoholového opojení přeci jen  zlákala německého nešťastníka, který měl ten den zrovna narozeniny. S prázdnou kapsou se ale špatně oslavuje, a tak mu nezbylo nic jiného, než najít pečlivě uschované peníze v zemi.

Do parku se vydal pod rouškou tmy a dal se do zdlouhavého kopání, až zryl takřka celý porost, ovšem bez výsledku. Z nočního výkonu ho vyrušili až policisté, kteří vrátili rozkopaný pozemek do původního stavu. Nevítaný návštěvník vytoužené peníze nenašel a ani si s nikým ten večer nepřiťukl.

Reklama

Související témata:

Související články

Chcete miminko? Pijte víno!

Ženám, které vůbec nepijí alkohol, trvá déle, než přijdou do jiného stavu, vyplývá z nové studie dánských vědců. Z těch ostatních pak ženy, které pijí víno,...

Vědci: Za pupky skutečně může pivo

Milovníci pěnivého moku omlouvají pneumatiky v pase, které hyzdí jejich jinak urostlou postavu, nejrůznějšími způsoby. Odmítají si přitom připustit jediné,...

Nepijte tolik piva, radí Britům pivovar

Stejně tak jako jsou na každé krabičce cigaret Britové upozorňováni na možná zdravotní rizika kouření, setkají se od příštího měsíce s varováním před alkoholem...

Výběr článků

Načítám