Hlavní obsah

Největším psem na světě se oficiálně stal texaský Zeus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět má opět svého oficiálně největšího psa. Je jím německá doga jménem Zeus. Pochází z Bredfordu v americkém Texasu, jsou jí dva roky a v kohoutku měří 104,6 centimetru.

Foto: Repo: Youtube Guinness World Records

Zeus dělá své paničce Brittany radost.

Článek

Zeus se svou výškou téměř 105 cm v kohoutku střídá na trůnu nejvyššího psa na světě, další německou dogu Freddyho, který pošel před rokem ve věku nedožitých devíti let. Freddy přitom v kohoutku měřil o centimetr méně než Zeus.

O celkového rekordmana se ale nejedná. Tím nejvyšším psem zaznamenaným v Guinnessově knize rekordů byl jiný Zeus. Doga z amerického Michiganu měřila v kohoutku neuvěřitelných 111,8 centimetru. To už asi její nástupce jen tak nedožene.

Nejpodstatnější však je, že se nový rekordman těší dobrému zdraví a dělá radost svým majitelům. Jeho panička Brittany Davisová je na svého „něžného obra“, jak svému miláčkovi s oblibou říká, patřičně hrdá.

Nejstarší žijící osoba na světě by mohla být v Brazílii

Koktejl

„Vždycky jsem si přála mít doma obrovskou dogu,“ svěřila se v televizním pořadu. Zeus byl podle jejích slov obrovský už jako štěně. A tak bylo jasné, že se stane její velkou láskou. K cestě za jejím snem dost pomohlo, že její bratr Garrett měl známého, který dogy chová.

Šedohnědý kolos je nyní oblíbenou atrakcí na dallaských farmářských trzích, kam jeho panička tak ráda jezdí. „Všichni se ptají, jestli se na něm mohou svézt, protože vypadá spíš jako kůň než jako pes,“ říká s pýchou Brittany.

Reklama

Výběr článků

Načítám